Időjárás előrejelzés holnap estig

Zivatar

Budapest, 2019. május 28., kedd (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Mintha satuba fogná a magasnyomás a szárazföldünk közepén lévő többközéppontú ciklont: mind nyugaton, mind keleten nagy kiterjedésű anticiklon található. A magasnyomás területén általában kevés a felhő, sokat süt a nap. Ezzel szemben Közép-Európában erősen és gyengén felhős területek váltják egymást. A ciklon frontjai mentén több helyütt is eső, zápor a jellemző, de zivatarok is képződnek.
Kontinensünkön az előbb említett felhősebb, csapadékosabb területen általában 18 és 25 fok közé melegszik fel a levegő. A legmelegebb az Ibériai-félsziget déli csücskében van, ott 35 fokot is meghaladja a maximum-hőmérséklet. A leghidegebb a Skandináv-félsziget nyugati partvidékén van, ott jóval 10 fok alatt marad a csúcshőmérséklet.
A Kárpát-medence időjárást szerda estig egy hullámzó frontálzóna alakítja, amely labilizálja a légkört, így többfelé alakul ki zápor, zivatar.

Előrejelzés az ország területére szerda estig:
———————————————-
Nyugaton zártabb lesz a felhőtakaró, másutt erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Kedden sokfelé várható zápor, zivatar, elsősorban keleten jégeső, felhőszakadás is előfordulhat. Éjszakára kissé szakadozottabbá válik a felhőzet, csökken a csapadékhajlam. Szerdán is sok helyütt számíthatunk csapadékra, a zivatarok viszont már csak a Dunától keletre alakulnak ki nagyobb számban. Továbbá délkeleten egy-egy heves zivatar is lehet. Kedden a déli, délnyugati szél helyenként megerősödik. Éjszaka már nagy területen északira fordul a légmozgás, szerdán pedig, főként az Észak-Dunántúlon, megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a Dunántúlon 14 és 18, keletebbre 20 és 25 fok között várható.

kf \ bil \ ppd

MTI 2019. május 28., kedd 16:03

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →