Remetebarlangok Mátraverebélynél

Remetebarlangok Mátraverebélynél

Okosotthonok, 5G hálózat, műholdak… Miután az ember a földre pottyant, hatalmas utat tett meg napjainkig. Minden korszaknak megvolt a maga igénye, ami az otthon fogalmát jelenti – de volt idő, amikor az emberek egy egyszerű vályogházban, faviskóban, kunyhóban vagy hasonló, a természet adta otthonokban éltek. A remeték egy úgynevezett barlanglakással is beérték, ahol magányosan tengették életüket. Vajon miért elégedtek meg ennyivel?!

Remetebarlangok Mátraverebélynél
Mátraverebély, 2019. május 29.
Remetebarlang a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely közelében 2019. május 29-én. A mai kegytemplom fölötti hegyoldalon található barlanglakásokban a XIII. századtól éltek remeték. Az utolsó szentkúti remete, Dobát Jozafát 1767-ben halt meg.
MTI/Komka Péter

Borító: Mátraverebély, 2019. május 29.
Oltár az egyik remetebarlangban a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely közelében 2019. május 29-én. A mai kegytemplom fölötti hegyoldalon található barlanglakásokban a XIII. századtól éltek remeték. Az utolsó szentkúti remete, Dobát Jozafát 1767-ben halt meg.
MTI/Komka Péter

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →