Holnap felhőszakadásra és viharos széllökésekre kell számítani

Gomolyfelhő

Budapest, 2019. június 5., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————

A Brit-szigetek térségében és Skandinávia felett ciklonok örvénylenek, így a hosszan elnyúló frontok mentén erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső, záporeső. A kontinensen ott van a leghűvösebb, délután általában 11 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.
Változatos az időjárás Románia térségében, ahol egy magassági hideg légörvény miatt erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és a labilis levegőben többfelé pattannak ki záporok, zivatarok.
A szárazföld más tájain – a Kelet-európai-síkságtól Lengyelországon át Olaszországig – anticiklonális hatások uralkodnak, szinte zavartalanul süt a nap és csapadék sem képződik. Az átlagosnál melegebb is az idő, többnyire 25 és 35 fok közé melegszik fel a levegő.
A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig továbbra is a már említett hidegörvény alakítja, amely bár fokozatosan gyengül, még többfelé okoz az országban záport, zivatart.

Várható időjárás csütörtök estig
——————————–

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, és zápor, zivatar is mindkét nap többfelé kialakulhat, felhőszakadással kísérve. Az éjszakai órákban valószínű kevesebb helyen csapadék. Megélénkül, csütörtökön délnyugaton megerősödik a délies szél, zivatarok környezetében pedig viharos széllökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 17 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 22 és 29 fok között valószínű, délnyugaton lesz a legmelegebb.

kf \ bBAB \ ppd

MTI 2019. június 5., szerda 16:14

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →