Stratégiai együttműködés a vízilabda-szövetség és a Semmelweis Egyetem között

Vízilabda

Budapest, 2019. június 4., kedd (MTI) – Hosszú távra szóló együttműködési keretmegállapodást kötött a Magyar Vízilabda Szövetség (MVSZ) és a Semmelweis Egyetem (SE), amelynek célja az idehaza nagy hagyományokkal rendelkező sportág jövőbeni eredményességének biztosítása.

Amint a keddi sajtótájékoztatón elhangzott, a megállapodás a keretorvosi, a sportegészségügyi és a sportorvosi hálózati rendszer kiegészítését szolgálja, a vízilabdasport igényeinek megfelelően.
Vári Attila, az MVSZ elnöke kiemelte: az együttműködéstől azt remélik, hogy az SE modern felszereltsége, nemzetközi elismertsége és eredményei, illetve tudományos aktivitása sportegészségügyi oldalról segíteni tudja a szövetséget céljai elérésében. Hozzátette: a megállapodás értelmében az egyetem az utánpótlástól kezdve egészen a felnőtt válogatottakig komoly egészségügyi hátteret biztosít a csapatok számára. Ez kiterjed a teljesítménymérésekre, a versenyekre való felkészülésekhez nyújtott sportegészségügyi támogatásra, illetve a vízilabda-rendezvények orvosi biztosítására, beleértve a szurkolók ellátását is.
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora hangsúlyozta, a jövő orvosai számára is nagyon fontos, hogy rendszeres testmozgást végezzenek, valamint pozitív példát mutassanak a társadalom számára. Bejelentette: ősztől az egyetemen bevezetik a kétkredites (két féléves) sportorvostan oktatását, valamint a teljes egyetemi időszak alatt az orvostanhallgatók számára kötelező lesz a testnevelés, vagy az egyénileg szervezett rendszeres testmozgás, amelyet ellenőrizni fognak.
Merkely Béla arról is beszélt, hogy a jövő orvosai számára is hasznos, ha olyan nagy világeseményeken dolgoznak, illetve szereznek szakmai tapasztalatokat, amilyen a 2017-es budapesti vizes világbajnokság volt.

spgy \ sag

MTI 2019. június 4., kedd 11:43

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →