Jávorantilop született a debreceni állatkertben

Jávorantilop született a debreceni állatkertben

Debrecen, 2019. június 6., csütörtök (MTI) – Jávorantilop született a debreceni állatkertben, születésével héttagúra bővült a jávorcsalád – közölte az állatkert igazgatója csütörtökön a helyszínen sajtótájékoztatón.

Nagy Gergely Sándor azt mondta, a világ egyik legnagyobb antilopfaja, a jávorantilop ritka előkelőség a magyar állatkertekben. Csak a győri állatkertben és Debrecenben tartják, viszont egyedül ez utóbbiban születnek évről évre jávorbébik.
Az ország legnagyobb jávorantilop-csordája idén a nyár első napján örvendeztette meg a debreceni állatkert látogatóit. Születésével hét tagúra bővült a jávorcsalád. A kis üsző jó egészségnek örvend, kitűnő étvágya van és testvérei nagy örömére igen játékos – ismertette a részleteket az igazgató megemlítve, hogy csütörtöktől a látogatók is láthatják az állatkert Afrika-panoráma kifutójában.
Az eredetileg Afrika száraz, füves és ritkás fákkal tarkított szavannáiról származó jávorantilop (Taurotragus oryx) a tülkösszarvúak családjába tartozó kérődző. Egy kifejlett jávorantilop bika akár az egy tonnás súlyt és a 180 cm-es marmagasságot is elérheti.
Leginkább élőhelyének pusztulása fenyegeti, valamint ízletes húsa, erős bőre és mutatós trófeája miatt az orvvadászok kedvelt célpontja, ezért szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján – magyarázta Nagy Gergely Sándor.

Jávorantilop született a debreceni állatkertben
Debrecen, 2019. június 6.
A Debreceni Állat- és Növénykert június 1-jén született nõstény jávorantilopja (Taurotragus oryx) anyja mellett a sajtóbemutató napján, 2019. június 6-án.
MTI/Czeglédi Zsolt

btár \ brr

MTI 2019. június 6., csütörtök 11:44

Borítón: Debrecen, 2019. június 6.
A Debreceni Állat- és Növénykert június 1-jén született nõstény jávorantilopja (Taurotragus oryx) a sajtóbemutató napján, 2019. június 6-án.
MTI/Czeglédi Zsolt

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →