Átadták a Nyíregyházi Állatpark ökológiai tanösvényét

Átadták a Nyíregyházi Állatpark ökológiai tanösvényét

Nyíregyháza, 2019. június 7., péntek (MTI) – Elkészült a nyíregyházi Sóstói-erdőn keresztülvezető erdei sétány és ennek folytatásaként a Nyíregyházi Állatpark új, négy kilométer hosszú ökológiai tanösvénye. A több mint 298 millió forint értékű beruházást pénteken adták át a nyírségi megyeszékhelyen.

Az állatparki fejlesztési részről szólva Gajdos László igazgató elmondta, az ökológiai sétaút része a parkban zajló mintegy hétmilliárd forint értékű fejlesztésnek, amely körülbelül két év múlva fejeződik be a jégkorszakot bemutató látványosság átadásával.
A városlakók az erdő város felőli részén lévő Ózoon Hoteltől indulva végigsétálhatnak egy három kilométer hosszú erdei sétaúton, amelyen megismerkedhetnek a Sóstói-erdő flórájával és faunájával. A sétaút kapcsolódik az állatkert déli kerítésénél – szintén a beruházás keretében – megépült új bejárathoz, ezen belépve sétálhatnak végig a parkban kiépített négy kilométeres ökológiai tanösvényen a látogatók.
A Területi Operatív Programban elnyert, vissza nem térítendő támogatásból többek közt megújultak a park útjai és járdái, az ezek mentén elhelyezett, mintegy negyven tájékoztató tábla pedig az ökológiáról ad érdekes és hasznos információkat a látogatóknak – jegyezte meg Gajdos László.
Az átadáson Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP), Nyíregyháza polgármestere arról beszélt, hogy a park új bejárata megkönnyíti a belépést a látványosságba, amelyet évente már félmillió látogató keres fel. A belépési pontnál a könnyebb bejutás érdekében jegypénztárat, kerékpártárolót és vizesblokkot alakítottak ki.
A beruházással lényegében gyalogosan összekapcsolódik a város és az állatpark, kerékpárral pedig a Sóstói-erdő sétaútján is el lehet jutni a sóstógyógyfürdői látványosságba – tette hozzá a városvezető.

Átadták a Nyíregyházi Állatpark ökológiai tanösvényét
Nyíregyháza, 2019. június 7.
Állatsimogató a Nyíregyházi Állatpark új, négy kilométer hosszú ökológiai tanösvénye mellett az átadó napján, 2019. június 7-én. Elkészült a nyíregyházi Sóstói-erdõn keresztülvezetõ erdei sétány és ennek folytatásaként az állatpark új ökológiai tanösvénye.
MTI/Balázs Attila

hvzs \ bsa

MTI 2019. június 7., péntek 12:51

Borítón: Nyíregyháza, 2019. június 7.
Indiai páva (Pavo cristatus) a Nyíregyházi Állatpark új, négy kilométer hosszú ökológiai tanösvényén az átadó napján, 2019. június 7-én. Elkészült a nyíregyházi Sóstói-erdõn keresztülvezetõ erdei sétány és ennek folytatásaként az állatpark új ökológiai tanösvénye.
MTI/Balázs Attila

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →