Késő szarmata és avar kori településrészleteket tártak fel Kecskeméten

Késõ szarmata és avar kori településrészleteket tártak fe

A kecskeméti Károly Róbert körúton, a Margaréta buszforduló építésének megkezdése előtt régészeti munkálatok zajlanak. Az ásatásokon többek között egy Krisztus utáni 4-5. századi települést tárnak fel a Kecskeméti Múzeum munkatársai.

Késõ szarmata és avar kori településrészleteket tártak fe
Kecskemét, 2019. június 5.
Régészeti feltárás a kecskeméti Károly Róbert körúton 2019. június 5-én. A Kecskeméti Múzeum munkatársai késõ szarmata, Krisztus utáni 4-5. századi és avar kori, 8. századi településrészleteket tárnak fel az épülõ Margaréta buszforduló területén.
MTI/Bús Csaba

Borító:  Kecskemét, 2019. június 5.
Kovacsóczy Bernadett ásatásvezetõ a késõ szarmata objektumokból elõkerült embercsont maradványokból egy állkapocscsontot mutat a Margaréta buszforduló építését megelõzõ régészeti feltáráson a kecskeméti Károly Róbert körúton 2019. június 5-én. A Kecskeméti Múzeum munkatársai késõ szarmata, Krisztus utáni 4-5. századi és avar kori, 8. századi településrészleteket tárnak fel a városban.
MTI/Bús Csaba

Írni bárki tud

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →