Holnap többnyire napos időre van kilátás

Kislány

Budapest, 2019. június 8., szombat (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Kontinensünk nyugati országaiban egy ciklon és a hozzá kapcsolódó hullámzó frontrendszer alakítja az időjárást. Ennek eredményeként arrafelé több helyen esik az eső, helyenként jelentős, mintegy 10-40 mm csapadék hullott az elmúlt 24 órában. A csúcshőmérséklet is alacsonyabb, mint másutt: a jellemző maximum 15 és 20 fok között alakul. A frontrendszertől keletre eső tájakat ugyanakkor meleg és száraz levegő tölti ki. A Mediterráneumtól Közép-Európán át egészen a Kelet-európai-síkság északi feléig 25 és 30 fok között változik a csúcsérték. Még a 65. szélességi kör mentén is előfordul 30 fok. A legmelegebb egyébként a görög szigetvilágban és a Kaszpi-tenger mentén van, ahol helyenként 32, 34 fokot mérnek. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig magassági gerinc, a talajon pedig anticiklon alakítja.

Előrejelzés az ország területére vasárnap estig:
————————————————

Többnyire napos időre van kilátás, csak néhol válik erőteljesebbé a gomolyfelhő-képződés. Éjszaka, illetve vasárnap csak egy-egy helyen alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél mérséklődik, majd vasárnap hajnalban, délelőtt pedig a Zemplén környékén erősödik meg az északkeleti szél. Az esetlegesen kialakuló zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 20 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27, 32 fok között alakul.

bri \ bzs \ brr

MTI 2019. június 8., szombat 16:28

Írni bárki tud

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →