Kedden túlnyomóan napos idő várható

Napsütés

Budapest, 2019. június 10., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

A Skandináv-félsziget, valamint a Földközi-tenger nyugati medencéje fölött egy-egy ciklon örvénylik, amelynek hatására a felsorolt helyeken és a hozzájuk tartozó frontok mentén – Francia-, Németország és Anglia nagy részén is – többnyire erősen felhős az ég, és eső, zápor, helyenként zivatar is előfordul. Ugyanakkor a Kelet-európai-síkság fölött anticiklon található. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően arrafelé általában kevés a felhő, napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északnyugati, északi tájain 8 és 15, kissé délebbre 16 és 25 fok között alakul. Nyári idő van szárazföldünk déli és keleti vidékén, ahol a délutáni órákra sokfelé 30 fok fölé melegszik fel a levegő, sőt a Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger között, valamint a Balkán-félszigeten 31, 35 fokot is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence fölé továbbra többnyire száraz, meleg levegő érkezik, időjárásunkban lényeges változás nem lesz.

Előrejelzés az ország területére kedd estig:
——————————————–

Éjszaka derült, száraz idő lesz. Kedden túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki. A délkeleti szél több helyen megélénkül, a Kisalföldön néhol meg is erősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 29 és 33 fok között alakul.

guz \ bzs \ bpt

MTI 2019. június 10., hétfő 16:16

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →