Szombaton rendezik a nyíltvízi úszó világkupa balatonfüredi futamait

Tóátúszás

Veszprém, 2019. június 13., csütörtök (MTI) – Szombaton rendezik a nyíltvízi úszó világkupa és országos bajnokság balatonfüredi futamait – közölte a szervezőbizottság elnöke a rendezvény csütörtöki, balatonfüredi sajtótájékoztatóján.

Szántó Dávid elmondta, harminc országból érkeznek versenyzők Magyarországra, ami rekordot jelent. A világkupa negyedik, balatonfüredi állomásán 52 férfi és 44 női versenyző indul majd, kétszer annyian vágnak neki a tíz kilométeres távnak, mint az előző, portugáliai fordulóban.
Bóka István polgármester emlékeztetett: 2010 óta rendeznek nyíltvízi úszóversenyeket Balatonfüreden, 2017-ben nyíltvízi világbajnokságnak is otthont adott már a város.
A kétszeres Európa-bajnok Rasovszky Kristóf edzőtábor után érkezett Balatonfüredre, így kifejezetten jó felkészültséggel vág neki a versenynek. Az időjárást kedvezőnek ítélte és a víz is megfelelő hőmérsékletűre melegedett szerinte. Mint mondta, a legjobb eredménye eddig Balatonfüreden egy ötödik hely, ezen szeretne javítani és a dobogót célozza meg.
A világbajnoki ezüstérmes Olasz Anna számára is a dobogó a cél. Bár az előző szezonja nem a tervei szerint alakult, idén jobb formába lendült, az eddigi versenyeken jobbnál jobb eredményeket ért el. Sikerrel teljesítette a világbajnoki kvalifikációs szintet is, így nyugodtan állhat rajthoz Balatonfüreden. Elmondta, szeret hazai környezetben versenyezni, plusz motivációt jelent számára.
Az olimpiai ezüstérmes amerikai úszó, Haley Anderson elárulta: izgatottan várja a versenyt. Ez az utolsó megmérettetés a világbajnokság előtt, így a balatonfüredi világkupa-forduló egyben erőfelmérőt is jelent majd számára.
Az olimpiai bajnok holland Ferry Weertman elmondta: Rasovszky Kristóffal mindig nagy csatákat vívnak, ezt várja a hétvégi versenytől is. Hozzátette: szeret Balatonfüredre járni versenyezni, az egyik legjobb világkupa-helyszínnek tartja a Balaton-parti várost.
A nyíltvízi úszó világkupa és országos bajnokság férfi és női mezőnye szombat délelőtt fél tíz után vág neki a 10 kilométeres távnak. A világkupa futamot megelőző napon, péntek délután a magyar férfi és női utánpótlás korosztálynak tartanak versenyeket. Az ifjúsági és serdülő korcsoportokban a férfiak 7,5, a nők 5 kilométeres távon mérik össze tudásukat.

bss \ skg \ slr \ bdó

MTI 2019. június 13., csütörtök 16:50

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →