Kevesebb napsütés, zivatarok, felhőszakadás és jégeső is lehet

Esernyő

Budapest, 2019. június 16., vasárnap (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Dánia térségében alacsony nyomású légköri képződmény helyezkedik el. A ciklon frontjai mentén erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és zápor, zivatar is előfordul több helyen. A Brit-szigetek térségében húzódó okklúziós front mentén is felhősebb az idő, de itt már kevesebb helyen esik az eső, záporeső. Szárazföldünk többi részén alapvetően sokat süt a nap, és inkább csak a délutáni, kora esti órákban pattannak ki záporok, zivatarok. Európa délkeleti tájain továbbra is tombol a hőség. Nagyjából a Berlin-Trieszt vonaltól keletre, délkeletre, illetve a Földközi-tenger partvidékén melegszik fel a levegő 30 fok fölé, de akadnak olyan tájak, ahol 35, 36 fokot is mérnek. Azonban nem csak errefelé, hanem a Skandináv-félsziget nagy részén, valamint a Baltikum környékén is az ilyenkor szokásosnál melegebb az idő, ezeken a tájakon többnyire 20, 24 fok között alakulnak a csúcsértékek. A Kárpát-medencét elérő hullámzó frontálzóna hétfőn feloszlik felettünk. Bár a hőség hétfőre szinte mindenhol megszűnik, de a nedves, labilis levegő miatt többfelé kell záporra, zivatarra számítani.

Előrejelzés az ország területére hétfő estig:
———————————————
Erőteljes gomolyfelhő-képződésre készülhetünk, vasárnap még összességében több, hétfőn már kevesebb napsütéssel. Többfelé, hétfőn a Nyugat-Dunántúlon már kisebb eséllyel kell záporra, zivatarra számítani, amelyet néhol akár felhőszakadás, jégeső is kísérhet. A szél estére a keleti országrészben is északira fordul, és elsősorban a Dunántúl északnyugati tájain, illetve a Nyírség tágabb környezetében megerősödik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn jobbára 25 és 30 fok között alakul, de az északkeleti határvidéken 31, 32 fok is előfordulhat.

kf \ bil \ kvs

MTI 2019. június 16., vasárnap 16:49

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →