Továbbra is záporokra, zivatarokra, néhol jégesőre van kilátás

Zivatar

Budapest, 2019. június 17., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Hullámzó frontzóna figyelhető meg nagyjából a Trondheim-Stockholm-Riga-Breszt-Pozsony vonalban. E vonal mentén illetve előtte többfelé fordul elő zápor, zivatar, Közép-Európában helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hull. Kontinensünk legmelegebb része jelenleg Kelet-Európa és a Balkán-félsziget, arrafelé 30, 35 fok közötti maximum-hőmérséklet jellemző, de a délies áramlás hatására a Balti-tenger mentén is 25, 27 fokig melegszik fel délutánra a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is a térségét kitöltő nedves, labilis légtömeg alakítja, így továbbra is többfelé kell záporra, zivatarra számítani.

Előrejelzés az ország területére kedd estig:
——————————————–

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre és sok magasszintű felhőzetre készülhetünk hétfőn és kedden is hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Mindkét nap többfelé kell záporra, zivatarra számítani, de hétfőn a Nyugat-Dunántúlon és Borsodban, kedden pedig a Dunántúl északi felén kisebb a csapadék valószínűsége. A heves zivatarokat felhőszakadás, jégeső is kísérheti. Hétfő estig az északi, északkeleti szelet még élénk, illetve erős széllökések is kísérik, valamint zivatarban viharos szél is előfordulhat, kedden azonban a változó irányú szél már csak zivatar környékén erősödhet meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 25 és 31 fok között alakul.

kf \ bBAB \ bdó

MTI 2019. június 17., hétfő 16:30

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →