A felső-tiszai PET-kupasorozat Tisza-tavi futama

A felsõ-tiszai PET-kupasorozat Tisza-tavi futama

saját építésű biciklik felvonulása sem volt piskóta, a saját építésű hajók versenyének különlegességét pedig a PET-palackok jelentik. A PET-kupasorozat Tisza-tavi futamán PET palackokból épített ún. PET hajókra szálltak a versenyzők, akik a versenyt megelőzően részt vettek a Tisza tisztításában.

A résztvevők a korábbi eseményen szerezték be a későbbi versenyhajók építőanyagául szolgáló palackokat, melyekből a PET hajókat összeállítva vízreszálltak, hogy összemérjék erejüket. A verseny célja elsősorban a folyók természetes állapotának megőrzése és ezzel együtt a a környezettudatos magatartás népszerűsítése. Ennek értelmében az összeszedett hulladékok, illetve azok feldolgozható része a versenyt követően újrahasznosításra kerülnek.

Íme néhány”PET kalóz”, akik saját építésű “PET hajójukon” Tiszafüredtõl egészen Kisköréig megszabadították a Tiszát a hulladékoktól.

A felsõ-tiszai PET-kupasorozat Tisza-tavi futama
Tiszafüred, 2019. június 16.
Sajátépítésû hajók a felsõ-tiszai PET-kupasorozat Tisza-tavi futamán, Tiszafürednél 2019. június 16-án. Hét csapat hajója tizenkét különösen szennyezett területen gyûjti össze Tiszafüredtõl Kisköréig a hulladékot, amelynek feldolgozható részét, legalább a felét a korábbi évekhez hasonlóan idén is újrahasznosítják.
MTI/Czeglédi Zsolt

Borító: Tiszafüred, 2019. június 16.
Az egyik csapat vízre teszi sajátépítésû hajóját a felsõ-tiszai PET-kupasorozat Tisza-tavi futamának rajtja elõtt Tiszafüreden 2019. június 16-án. Hét csapat hajója tizenkét különösen szennyezett területen gyûjti össze Tiszafüredtõl Kisköréig a hulladékot, amelynek feldolgozható részét, legalább a felét a korábbi évekhez hasonlóan idén is újrahasznosítják.
MTI/Czeglédi Zsolt

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →