Hangversennyel köszöntik a MÁV Szimfonikusok Karl Jenkins zeneszerzőt

Kotta

Budapest, 2019. június 21., péntek (MTI) – Hangversennyel köszöntik a MÁV Szimfonikusok Sir Karl Jenkins kortárs zeneszerzőt 75. születésnapja alkalmából június 28-án a Müpában, ahol a több mint száz fős kórust és a szimfonikus zenekart a szerző is vezényli majd.

Az esten Karl Jenkins Palladio, Over the Stone, A walesi bárdok zárókorál, a Glória és a Benedictus című műve hangzik el.
A világon legtöbbet játszott kortárs zeneszerzőt, akit II. Erzsébet királynő 2015-ben ütött lovaggá, régi barátság fűzi az együtteshez. A zenekar 2011. júniusában mutatta be kantátáját a Müpában, amelyet Arany János A walesi bárdok című balladájára komponált – közölte a zenekar az MTI-vel.
Jenkins zenéje sajátosan egyedi hangzású, amely merészen átlépi a szigorúan értelmezett stílushatárokat, műveiben felfedezhetőek pályafutása kezdeti korszakának jazz-rockos elemei éppúgy, mint a későbbi Adiemus-albumok jellegzetesen crossoveres hangulata.

bse \ brr

MTI 2019. június 22., szombat 7:31

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →