Holnap hidegfront hozza meg a szelet és a lehűlést

Napsugár

Budapest, 2019. június 26., szerda (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Az Atlanti-óceán partvidéke térségében hullámzó frontzóna helyezkedik el. A zóna hátoldalán hűvös, óceáni eredetű légtömeg található, míg előoldalán szaharai forró levegő áramlik az Ibériai-félszigettől Franciaországon át egészen a Benelux-államokig, illetve Németországig. Ennek eredményeként a felsorolt országokban fokozódik a hőség, a csúcshőmérséklet kedden néhol már 36, 37 fok körül alakult. A kontinens középső és keleti tájain is általában 30 fok felett alakul a csúcsérték, de arrafelé nincs fronttevékenység. Ugyanakkor az Európa északkeleti tájai fölött levő magasnyomású képződményt hűvösebb levegő tölti ki, így a maximum-hőmérséklet általában 25 fok alatt marad, sőt a 60. északi szélesség mentén néhol már a 15 fokot sem éri el. A Kárpát-medence időjárását eleinte anticiklon és az azt kitöltő meleg levegő alakítja, majd csütörtökön észak felől egy hidegfront vonul át.

Előrejelzés az ország területére csütörtök estig:
————————————————-
Reggelig túlnyomóan derült, napos, csapadékmentes idő lesz. Csütörtökön észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet – a legtöbb felhő északkeleten várható. A Nyugat-Dunántúlon elszórtan, az ország északkeleti harmadában szórványosan, a kettő között csupán helyenként fordulhat elő záporeső, zivatar, amelyeket viharos széllökés, jégeső és lokálisan felhőszakadás kísérhet. A nyugati, északnyugati szél csütörtökön zivatartól függetlenül is több helyen megerősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de a magasabban fekvő helyeken, illetve a nagyobb városokban ennél melegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 31 és 36 fok között alakul, de egy-egy helyen 37 fok sem kizárt.

kf \ bil \ gkp

MTI 2019. június 26., szerda 16:35

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →