Holnap felhősebb lesz az égbolt, néhol eső és zivatar is lehet

Fátyolfelhős ég

Budapest, 2019. július 1., hétfő (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————

Nyugat- és Dél-Európa időjárására anticiklon van nagyobb hatással, ott napos, száraz az idő, többnyire 30, 35 fok a csúcshőmérséklet, de Dél-Franciaországban és Spanyolországban sokfelé mérnek 35-40 fokot is. A Kelet-európai-síkság a magasnyomás peremén helyezkedik el, ott már több a felhő, néhol csapadék is előfordul, és jóval hűvösebb az idő: többnyire 16, 23 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Skandinávia felett ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja a balti országokon át egészen Franciaországig húzódik. A front mentén több a felhő, de nagy területen csak a Skandináv-félszigeten van csapadék, másutt inkább lokális jelleggel fordulnak elő záporok, zivatarok, az Alpokban néhol hevesebb zivatarok is kialakulnak. A front előtt még 32, 37 fokig melegszik fel a levegő, attól nyugatra viszont alig haladja meg a 20 fokot. Kedd estig ez a hidegfront a Kárpát-medencét is eléri, záporok, zivatarok kísérik, de a Dél-Alföldön még folytatódik a kánikula.

Előrejelzés az ország területére kedd estig
——————————————-

Eleinte csak kevés fátyolfelhő várható, majd északon, északnyugaton megnövekszik a felhőzet, és Sopron térségében zápor, zivatar is előfordulhat. Kedden több órára kisüt a nap, de különösen az északi megyékben már több lesz a felhő. Elsősorban a Nagykanizsa-Debrecen vonaltól északra alakulhat ki záporeső, zivatar, helyenként jégeső sem kizárt. A délnyugati szél északnyugatira fordul, több helyen megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15, 22 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 28 és 35 fok között valószínű.

kf \ bBAB \ gkp

MTI 2019. július 1., hétfő 16:09

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →