Fiatal magyar harangöntő a Felvidéken

Fiatal magyar harangöntõ a Felvidéken

Ősi mesterségek többek között az ács, fazekas, szabó, kovács és még sorolhatnánk. A legismertebb mesterségeken felül azonban számos további foglalkozás létezik, amelyekről sokkal kevesebbszer esik szó. Ilyen többek között a kötélverő, a teknővájó, vagy épp a harangöntő. Egykor a harangöntők készítették az ágyúk csöveit és a templomtornyok harangjait is. Vannak, akik a népi hagyományokat ma is nagy becsben tartják. Ifj. Slíz Róbert harangöntő fiatal kora ellenére tavaly elnyerte az év ifjú mestere címet. A fiatal fiú magától ásta be magát a Kassán kohászat rejtelmeibe, munkát Európa szerte több országban is megcsodálhatók.

Várhosszúrét, 2019. június 26.
Ifj. Slíz Róbert harangöntõ agyagkeverékbõl öntõformát készít a felvidéki Várhosszúréten lévõ mûhelyében 2019. június 24-én. Az év ifjú mestere címet tavaly elnyert 22 éves magyar harangöntõ autodidakta módon sajátította el a harangkészítést. A Kassán kohászatot tanuló fiatal harangjai Európa több országában – Szlovákiában, Magyarországon, Ausztriában és Lengyelországban – szólnak.
MTI/Komka Péter
Várhosszúrét, 2019. június 26.
Ifj. Slíz Róbert harangöntõ olvasztott bronzot önt a harang öntõformájába a felvidéki Várhosszúréten 2019. június 24-én. Az év ifjú mestere címet tavaly elnyert 22 éves magyar harangöntõ autodidakta módon sajátította el a harangkészítést. A Kassán kohászatot tanuló fiatal harangjai Európa több országában – Szlovákiában, Magyarországon, Ausztriában és Lengyelországban – szólnak.
MTI/Komka Péter
Várhosszúrét, 2019. június 26.
Ifj. Slíz Róbert harangöntõ az öntõformát töri le az elkészült harangról a felvidéki Várhosszúréten lévõ mûhelyénél 2019. június 25-én. Az év ifjú mestere címet tavaly elnyert 22 éves magyar harangöntõ autodidakta módon sajátította el a harangkészítést. A Kassán kohászatot tanuló fiatal harangjai Európa több országában – Szlovákiában, Magyarországon, Ausztriában és Lengyelországban – szólnak.
MTI/Komka Péter
Várhosszúrét, 2019. június 26.
Ifj. Slíz Róbert harangöntõ az elkészült harangot mossa a felvidéki Várhosszúréten lévõ mûhelyénél 2019. június 25-én. Az év ifjú mestere címet tavaly elnyert 22 éves magyar harangöntõ autodidakta módon sajátította el a harangkészítést. A Kassán kohászatot tanuló fiatal harangjai Európa több országában – Szlovákiában, Magyarországon, Ausztriában és Lengyelországban – szólnak.
MTI/Komka Péter

Borító: Várhosszúrét, 2019. június 26.
Ifj. Slíz Róbert harangöntõ az elkészült harangot viszi a felvidéki Várhosszúréten lévõ mûhelyénél 2019. június 25-én. Az év ifjú mestere címet tavaly elnyert 22 éves magyar harangöntõ autodidakta módon sajátította el a harangkészítést. A Kassán kohászatot tanuló fiatal harangjai Európa több országában – Szlovákiában, Magyarországon, Ausztriában és Lengyelországban – szólnak.
MTI/Komka Péter

 

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →