Időjárás előrejelzés szombat estig

Fátyolfelhő

Budapest, 2019. július 5., péntek (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————

A Botteni-öböl felett ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja a Baltikumban, Lengyelországban és Dániában felhős időt, és több helyen csapadékot okoz. A front mögött több fokkal hűvösebb levegő áramlik a Skandináv-félsziget fölé, arrafelé általában 20 fok alatt alakulnak a maximum-hőmérsékletek. Kontinensünk nagyobb részén anticiklon alakítja az időjárást, a legtöbb helyen napos, kellemes nyári idő uralkodik. 35 fok feletti csúcsérték mindössze Spanyolország és Franciaország egyes részein, illetve a Balkán-félszigeten fordul elő. A Kárpát-medence időjárásában szombat estig érdemi változás nem valószínű, marad a napos, nyári idő.

Előrejelzés az ország területére szombat estig
———————————————-

Sok napsütésre és általában csak kevés felhőre számíthatunk, de pénteken napközben átmenetileg megnövekszik fátyolfelhőzet. Csapadék az ország nagy részén nem lesz, legfeljebb ma a késő délutáni, esti órákban az északkeleti határ közelében alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. A nyugati, délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, majd éjszakára mindenütt mérséklődik a légáramlás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 29 és 34 fok között várható.

kf \ bBAB \ bdó

MTI 2019. július 5., péntek 15:04

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →