Művészek pihenőgubói is helyet kapnak a szentendrei Duna-parton

Szentendre

Szentendre, 2019. július 6., szombat (MTI) – Szentendrei kötődésű művészek pihenőgubói is helyet kapnak a megújuló szentendrei Postás strandon.

Mint Verseghi-Nagy Miklós polgármester az MTI-nek felidézte, a legendás szentendrei Postás strand a 60-70-es években élte fénykorát. Később romlani kezdett az állapota, a hely is hanyatlani kezdett, és csak 2016-ban lett ismét hivatalos szabadstrand a 300 méter hosszú, homokos partszakasz, amely a belvárossal párhuzamosan fut.
A mögötte található park is felújításra szorult, az időközben végzett “korrekciók” nem tudták visszaadni ligetes jellegét, és nem tudtak közösségi funkciót adni neki.
A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) csaknem 100 millió forintos támogatásával most felújítják a játszóteret, új játszóeszközöket telepítenek és fitneszparkot is létrehoznak. A strandröplabda-pálya lelátót kap, járdákat építenek, kerékpáros pihenőt alakítanak ki, a tűzrakó helyeket közelebb helyezik a parthoz, és egy új lejárót is megnyitnak a strand megközelítésére. A part közelében öltözők, tusolók épülnek és baba-mama kuckót alakítanak ki.
A parton szentendrei képzőművészek jóvoltából 3, naptól védő, félgömb formájú gubó is helyet kap.
Az újjászületett szabadstrandot és a mellette lévő területet a július 20-21-i Ister Napokon adják át.

hda \ bsa

MTI 2019. július 6., szombat 8:17

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →