Közel 50 év után újra lesz szabadstrand a Római-parton?

A Római-parti szabadstrand tesztnapja

A Római-part a 19. században Buda vízi központja volt. Nem csak fürdésre alkalmas helyként működött, de ezen a vidéken a vízi sportok szerelmesei is hódolhattak szenvedélyüknek. Akkoriban több tucat csónakház, vállalati üdülő, valamint vendéglő épült ide, míg 1973-ban a víz minőségének romlása miatt a fürdőhelyeket megszüntették.

A hely azelőtt felkapott üdülőhely volt és később se lehetett elvenni az oda járók kedvét. A kilencvenes években újra építkezésbe fogtak a Római-parton, de ekkor már szórakozóhelyek és lakópark is helyet kapott a népszerű vízparton. A régi csónakházakból ma már csupán néhány maradt fenn.

A nemzetközi Duna-nap alkalmából idén ismét megnyitották a Római-partot a fürdőzni vágyók számára. A tesztnap – ahogy a képeken is látható – jól sikerült, kérdés, hogyan tovább?

A Római-parti szabadstrand tesztnapja

Budapest, 2019. június 29.
A Római-parti szabadstrand tesztnapja Budapesten a Duna partján 2019. június 29-én.
MTI/Balogh ZoltánBorítón: Budapest, 2019. június 29.
A Római-parti szabadstrand tesztnapja Budapesten a Duna partján 2019. június 29-én.
MTI/Balogh Zoltán

Hogyan váltsuk valóra vágyainkat?

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →

Vélemény, hozzászólás?