Holnap is felhős lesz az ég, zivatarok és szél is várható

Zivatar

Budapest, 2019. július 13., szombat (MTI) – Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————

Habár markáns ciklonok és frontrendszerek nincsenek Európa felett, de a legtöbb helyen ciklonális hatások alakítják az időjárást. Ezekre jellemző, hogy kedvez a felhő- és csapadékképződésnek, ami a ciklonközéppontok környékén és a frontmenti térségeket leszámítva jellegzetes napi menetet mutat. A legtöbb csapadék és a szignifikáns időjárási jelenségek azokhoz a helyekhez kötődnek, ahol nagy a légköri labilitás, és van elég nedvesség záporok, zivatarok kialakulásához. Felhőszakadásszerű csapadék, heves zivatarok nagyobb számban inkább az Alpok környezetében és Németországban vannak, de a Kárpát- és a Cseh-medencében, valamint az Appennini- és a Balkán-félsziget hegyeiben is előfordulnak. A csúcshőmérséklet általában 18 és 30 fok között változik, ennél jóval melegebb csak Spanyolországban van, ahol 38, 40 fok is előfordul. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását nedves és labilis állapotú légtömeg alakítja, több helyen lehet csapadék, a hőmérséklet pedig kissé elmarad az ilyenkor szokásostól.

Előrejelzés az ország területére vasárnap estig
———————————————–

Közepesen és erősen felhős lesz az ég, és többfelé – adott pontban akár több alkalommal is – lehet zápor, zivatar. Éjszaka csökken valamelyest a felhőzet, és kevesebb helyen is várható csapadék. A Tiszántúlon nagy területen, másutt kisebb körzetekben maradhat erősen felhős az ég. Vasárnap nyugatról kelet felé haladva egyre kevesebb napsütés várható, és egyre nagyobb eséllyel várható zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, főként a Dunántúlon megerősödik, de a Kisalföldön, illetve zivatarok környezetében viharos közeli széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 18 fok között alakul, északnyugaton lesz a legenyhébb, az északi völgyekben a leghűvösebb.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 21 és 26 fok között valószínű.

kf \ bbsg \ gry

MTI 2019. július 13., szombat 15:48

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →