Muzikálisak-e a koraszülött babák?

Újszülött

A koraszülött babák, mivel idő előtt bújnak ki az anyaméhből, gyakran több hetet, sőt esetenként hónapokat is a kórház intenzív osztályán töltenek. Sajnos ez a környezet nem túl ideális ahhoz, hogy a koraszülött babák megfelelően tudjanak fejlődni, ami a későbbiekben tanulási nehézségeket, de akár szociális vagy érzelmi zavarokat is okozhat. Kutatások szerint ennek okozói a koraszülött csecsemő által a kórházban érzékelt hangok és ingerek lehetnek. Ezért a Genfi Egyetem kutatói kitalálták, hogy az apró babáknak fülhallgatót tesznek a fejére, melyből a csecsemőket megnyugtató zene szól a nap folyamán. A nyolcperces zenedarabokat Vollenweider állította össze, melyek elkészítését hosszas kutatómunka és tesztsorozat előzte meg. Megnézte, hogy melyik hangszerre hogyan reagálnak a koraszülött csecsemők, s a legmegnyugtatóbbak kerültek kiválasztásra.

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →