Tudtad, hogy Churchillnek orvosi igazolása volt alkoholfogyasztásra?

Winston Churchill

Winston Churchillt szinte soha nem lehetett látni whisky és szivar nélkül. Az alkoholfogyasztás fontos szerepet játszott az életében, de ez nem feltétlenül jelentette azt, hogy alkoholista volt.

Élete egyik legemlékezetesebb alkoholmentes története az volt, mikor Manhattanben elütötte egy autó, aminek következtében kórházba kerül, s nem volt elég, hogy testi sérüléseket szerzett, a kórházban még egy mellhártyagyulladást is sikerült összeszednie. Betegsége miatt nem fogyaszthatott alkoholt, melynek következtében súlyos depresszióba esett. Ezt elpanaszolta az orvosának, aki erre a krízishelyzetre írt neki egy orvosi igazolást, hogy ez esetben el lehet tekinteni az alkoholtilalomtól.

De számos protokollrendezvényen sem tartotta be az esetleges alkoholtilalmi rendelkezéseket, mindig úgy alakította a programot, hogy jusson számára 1-2 pohárnyi whisky.

 

Írni bárki tud

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →