Veresegyházon találtak otthonra cirkuszi oroszlánok

A Veresegyházi Medveotthonban leltek végleges otthonra romániai cirkuszi oroszlánok.

A nyolc felnőtt és a két kölyök oroszlán Magyarország legnagyobb nagymacska-kifutóját vehette birtokba hétfőn.
Kuli Bálint, a Veresegyházi Medveotthon igazgatója az oroszlánok hétfői bemutatkozása alkalmából az MTI-nek elmondta, hogy az állatok egy román vándorcirkusz “fellépői” voltak és a nagyragadozók cirkuszi bemutatásának ottani tiltása miatt kerültek Érdre. Ott azonban nem volt mód a tartásukra, így a medveotthon fogadta be őket. Az állatokat vasárnap szállították át új lakóhelyükre.
A nagymacska-kifutó külső része 1700 négyzetméteres, a belső 200. A kéthónapos kölyköket elkülönítve nevelik egy gondozó segítségével, a nagyközönség péntektől találkozhat a Veresegyházi Medveotthon új lakóival – tette hozzá.

A Veresegyházi Medveotthonban leltek végleges otthonra románi
Veresegyház, 2019. július 29.
Hányatott sorsú, romániai cirkuszi oroszlánok egyike a Veresegyházi Medveotthonban 2019. július 29-én. Az összesen nyolc felnõtt és a két kölyök oroszlán egy román vándorcirkusz “fellépõi” voltak. A nagyragadozók cirkuszi bemutatásának romániai tiltása miatt Érdre kerültek, ahol azonban nem volt mód a tartásukra, így a medveotthon fogadta be az oroszlánokat.
MTI/Máthé Zoltán

hda \ brr

MTI 2019. július 29., hétfő 13:29

Borítón: Veresegyház, 2019. július 29.
Hányatott sorsú, romániai cirkuszi oroszlánok kölykei a Veresegyházi Medveotthonban 2019. július 29-én. Az összesen nyolc felnõtt és a két kölyök oroszlán egy román vándorcirkusz “fellépõi” voltak. A nagyragadozók cirkuszi bemutatásának romániai tiltása miatt Érdre kerültek, ahol azonban nem volt mód a tartásukra, így a medveotthon fogadta be az oroszlánokat.
MTI/Máthé Zoltán

A gazdagság receptje

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →