Ma-holnap jégesővel kísért záporok, zivatarok lehetnek

Esőzés

Időjárási helyzet Európában
—————————
Kontinensünk északnyugati, nyugati része fölött ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást. Hatásukra Izland, a Brit-szigetek, Franciaország, valamint a Skandináv-félsziget és a balti államok fölött sok a felhő, és elsősorban a frontok mentén esik az eső, záporeső. Szintén ciklonális mező helyezkedik el Északkelet-, Kelet-Európa térségében, így ott is sok a felhő, és elszórtan előfordul csapadék.
Szárazföldünk középső és déli területén változóan felhős az ég, több órára kisüt a nap, néhol azonban zápor, zivatar is kialakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak-Európában általában 9 és 16, a felhősebb nyugati és középső tájakon 23 és 30, a naposabb vidékeken pedig 31 és 35 fok között alakul. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását váltakozó nedvességtartalmú, labilis levegő alakítja, záporok, zivatarok alakulnak ki.

Várható időjárás az ország területén szerda estig
————————————————-
Kedden gomolyfelhő-képződés várható, szórványosan – északkeleten nagyobb, másutt kisebb eséllyel – zápor, zivatar előfordulhat. Éjszaka változóan felhős lesz az ég, egyre kevesebb helyen várható csapadék. Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, többfelé alakulhat ki zápor, zivatar.
Kedden főként északkeleten, szerdán bárhol a zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos szél kísérheti. Az északnyugati szél több helyen megélénkül, eleinte a Kisalföldön néhol meg is erősödik.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 26 és 32 fok között alakul.

kf \ bbsg \ ppd

MTI 2019. július 30., kedd 15:45

Írni bárki tud

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →