Tudtad-e, hogy nemcsak az egerek lopják a sajtot?

Sajt

Azt képzelnénk, hogy a szervezett bűnözés célja kábítószer, fegyver, arany vagy pénz megszerzése, esetleg rabszolga- vagy szervkereskedelem. Na de sajt? Pedig igaz!

Olaszországban egy egész bűnszövetkezet jött létre sajtgurigák eltulajdonítására. Persze nem felel meg akármilyen tejtermék, ha valaki ebből akar meggazdagodni! A Parmigiano-Reggianot, az itáliai gasztronómia védett kincsét a világ számtalan pontján elismerik a sajtok királyának. Kiváló alapanyagból készítve, hosszan érlelve ára vetekszik az aranyéval, még bank is akad, ami elfogadja a sajtot fedezetként. Így a “sajtmaffia” komoly vagyonra tett szert, amikor 2013 és 2015 között több mint kétezer korongot ellopott belőle. Az észak- és középolaszországi sajtkészítők azóta nemcsak az ősi receptet őrzik hét lakat alatt, hanem a kész sajtokat is.

 

A gazdagság receptje

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →