Van ötleted, melyik a leggazdaságosabb fűtési mód?

Légkondicionáló

Fenti kérdésre sokan vágják rá azonnal, hogy a földgáz, pedig ez nem így van. Ha azt mondjuk légkondicionáló berendezés, a nyár és a klimatizált helyiségek jutnak eszünkbe.

Pedig ma már olyan klímaberendezéseket gyártanak, melyek hűtésre és fűtésre egyaránt használhatók. Felmerül a kérdés, hogy megéri-e ez nekünk? Az elektromos eszközök általában sokat fogyasztanak és nem gazdaságos a működtetésük. Viszont a klímák esetében ez nem így van. Gondoltad volna, hogy egy klíma csak annyit fogyaszt, mint egy hajszárító? A hőszivattyús technológia miatt minden elfogyasztott 1 kW áramért cserében 4 kW energiát tudunk felhasználni. Bár sarkvidéki hideg esetén nem javasoljuk, de -5 fokig tökéletes megoldás. A legjobb, ha párosítjuk valamilyen más fűtési lehetőséggel, például kandalló, így biztosan a leggazdaságosabb módszer, hogy jó meleg legyen az otthonunkban anélkül, hogy a költségeink az egekbe szállnának.

Írni bárki tud

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →