Tudtad-e, hogy valami bűzlik az űrben?

Űrruha

Milyen szaga lehet az egy napra a hóban felejtett ruhának? És mennyire lehet büdös a megégett mandulás sütemény? Aki nem tudja, az szagoljon csak bele az űrbe. Már, ha az átlagnál jobban bírja a vákuumot, ami jelenleg az elfogadott közeg odafönt.

Oké, a világűrben nem lehet csak úgy szaglászni, mert nem adottak hozzá a feltételek, de űrhajósok állítják, hogy űrsétáikról visszatérve, szkafanderüknek nem csak az izzadás következtében, belül, de bizony kívül is érezhető szaga, vagy jó esetben illata volt.

A jelenséget, az üzemanyag égésekor keletkező policiklusos aromás szénhidrogének okozzák, és szaglószerve válogatja, hogy kiben, mihez hasonlító illatot idéznek fel. Az úrszag-repertoár tehát sokféle lehet. Az említett illatokon kívül, érkeztek már beszámolók dió, sült hús, fékbetét, faszén, vagy éppen hegesztési gázokra emlékeztető világűrről is.

Hagyd a dagadt ruhát másra

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →

Vélemény, hozzászólás?