Gondolnád, hogy a vizeletben több mint 3000 vegyület van?

Vizelet

Egy hét évig tartó kutatás során, a tudósok megállapították, hogy az emberi vizeletben több mint 3000 vegyület található.

Egészen konkrétan 3079 vegyületet mutattak ki, melyeket egy online adatbázisban tették közé, és az elmúlt 100 év, e témában írt tudományos irodalmát áttanulmányozva alapozták meg kutatási eredményüket.
A vegyületek csaknem felét a szervezet állítja elő, de a vegyületek az étrendből, a kozmetikumokból, a gyógyszerekből és a környezetből is a szervezetünkbe kerülhetnek. A vesék rendkívüli munkájának köszönhetően ezek a vizelettel ürülnek ki a szervezetünkből.
A vizeletünk kémiai összetétele sok információval szolgál az orvosok és táplálkozási szakemberek számára, hiszen megmutatja, hogy milyen környezeti hatások értek bennünket, valamint feltárja egészségügyi körülményeinket, táplálkozási szokásainkat is.

 

Hogyan váltsuk valóra vágyainkat?

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →

Vélemény, hozzászólás?