Gondolnád, hogy a vizeletben több mint 3000 vegyület van?

Vizelet

Egy hét évig tartó kutatás során, a tudósok megállapították, hogy az emberi vizeletben több mint 3000 vegyület található.

Egészen konkrétan 3079 vegyületet mutattak ki, melyeket egy online adatbázisban tették közé, és az elmúlt 100 év, e témában írt tudományos irodalmát áttanulmányozva alapozták meg kutatási eredményüket.
A vegyületek csaknem felét a szervezet állítja elő, de a vegyületek az étrendből, a kozmetikumokból, a gyógyszerekből és a környezetből is a szervezetünkbe kerülhetnek. A vesék rendkívüli munkájának köszönhetően ezek a vizelettel ürülnek ki a szervezetünkből.
A vizeletünk kémiai összetétele sok információval szolgál az orvosok és táplálkozási szakemberek számára, hiszen megmutatja, hogy milyen környezeti hatások értek bennünket, valamint feltárja egészségügyi körülményeinket, táplálkozási szokásainkat is.

 

Hagyd a dagadt ruhát másra

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →