Egy-egy futózápor még lehet, de holnap sok napsütés várható

Napsütés

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

Nagyjából a Skandináv-félsziget déli részétől, Fehéroroszországtól és Ukrajnától délre, délnyugatra fekvő területen döntően magasnyomás alakítja az időjárást, így a kontinens ezen részére meleg, napos idő a jellemző. Záporok, zivatarok nagyobb számban Spanyolországban fordulnak elő, kisebb számban pedig az Alpok térségében és attól keletre. A legmagasabb hőmérséklet még London körül és Lengyelország partvidékén is 30 fok közelében, Franciaországban azonban inkább 33, 35, míg Görögországban és Észak-Macedóniában 36, 41 fok között alakul. Csapadékosabb, hűvösebb időjárás csak Írországra, Skóciára, valamint a Kelet-európai-síkság északi felére jellemző. A Kárpát-medence fölé szerda estig egyre szárazabb, de továbbra is meleg levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:
————————————————–

A fátyol- és gomolyfelhők mellett kedden több-kevesebb, szerdán már általában sok napsütésre számíthatunk. Kedden késő estig főként a Dunántúlon, az Északi-középhegységben és az Alföld északkeleti részein lehet helyenként zápor, zivatar, majd ezek a csapadékgócok az éjszaka közepére mindenütt megszűnnek. Szerdán csapadék az ország döntő részén már nem lesz, de a nyugati megyékben és az Északi-középhegységben a délutáni órákban néhol futó zápor előfordulhat, zivatarra kicsi az esély. A délkeleti, déli szél napközben megélénkül. Hajnalra a Dunántúlon foltokban köd és rétegfelhőzet képződhet, de ezek szerdán napközben gyorsan feloszlanak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 30 és 35 fok között alakul.

kf \ bBAB \ bdó

MTI 2019. augusztus 27., kedd 15:58

A gazdagság receptje

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →