Holnap napsütés lesz, de zivatarok is lehetnek

Napsütés

Időjárási helyzet Európában:
—————————-
Az Azori-szigetek felől Spanyolországon és Franciaországon keresztül egészen a Kelet-európai-síkságig magasnyomású zóna húzódik. Ettől keletre, délkeletre meleg az idő, a hőmérséklet általában 30 fok felett, északabbra pedig 25 fok körül alakul. Ennél alacsonyabb értékek csak az Ural előterében fordulnak elő. Az Ibériai- és a Balkán-félszigeten több helyen 35 fok feletti csúcsértéket mérnek. Az anticiklon területén csupán kevés helyen alakul ki zápor, zivatar. Ugyanakkor a Brit-szigetek és a Skandináv-félsziget időjárását továbbra is hullámzó frontálzóna alakítja. Arrafelé hűvös, csapadékos az idő, Írországban, Skóciában, valamint Norvégia partvidékén több helyen 20-50 mm eső esett. A hőmérséklet maximuma általában 15 és 20 fok között változik. A Kárpát-medence időjárását vasárnap estig alapvetően anticiklonális hatás jellemzi, az egyre szárazabbá váló légtömegben csökken a csapadék kialakulásának esélye.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:
—————————————————-
Éjszakára megszűnnek a záporok, zivatarok, kiderül az ég. Vasárnap is túlnyomóan napos időre számíthatunk, gomolyfelhő-képződéssel. A délutáni, esti órákban helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A keleti, vasárnap pedig a déli szél néhol megélénkül, de zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 14 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 31 és 36 fok között várható.

kf \ bbsg \ bhi

MTI 2019. augusztus 31., szombat 16:11

A gazdagság receptje

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →