Hétfőn felhősödésre, záporra és zivatarra kell számítani

Zivatar

Időjárási helyzet Európában:
—————————-

A Brit-szigetek és a Skandináv-félsziget között ciklon örvénylik, amelynek hatására kontinensünk északnyugati területei fölött sok a felhő, és főként a ciklonhoz tartozó hidegfront mentén több helyen esik az eső, záporeső, helyenként zivatarok is kialakulnak. Egy magassági hidegörvény hatására Olaszországtól nyugatra erőteljes a gomolyfelhő-képződés, és többfelé fordul elő zápor, zivatar. Másutt többnyire anticiklonális hatások érvényesülnek, általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet szárazföldünk északi tájain jobbára 15 és 24, délebbre 27 és 33 fok között változik. A legmelegebb a Pireneusi-félszigeten van, ahol a délutáni órákra helyenként 35, 37 fok közé melegszik fel a levegő. Hétfő estig a Kárpát-medencét is eléri a fent említett hidegfront, főként az északnyugati vidékeken gyengül a nappali felmelegedés; zápor, zivatar, megerősödő szél is valószínű.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:
————————————————-

Vasárnap általában napos idő várható, de délután néhol erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés. A délutáni, esti órákban helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Éjszaka északnyugaton változóan, hajnaltól erősebben felhős lesz az ég, másutt alapvetően derült idő valószínű. Északnyugaton főként a hajnali óráktól elszórtan zápor, zivatar lehet, másutt csapadék nem várható. Hétfőn északnyugaton többnyire erősen felhős időre számíthatunk, másutt eleinte derült lesz az ég, majd napközben gomolyfelhő-képződés valószínű, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon lesz. Kezdetben északnyugaton, majd délkelet, kelet kivételével másutt is kialakulhat zápor, zivatar. Vasárnap a déli szél néhol megélénkül, hajnaltól eleinte északnyugaton, később máshol is északira, északnyugatira fordul a szél, több helyen megerősödik, a Dunántúlon néhol viharossá fokozódik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 21 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 28 és 35, északnyugaton 24 és 27 fok között valószínű.

kf \ bBAB \ bsa

MTI 2019. szeptember 1., vasárnap 15:07

Írni bárki tud

About Káró Adrienn

Weboldal szerkesztő és szövegíró vagyok. Az internetet lényegében a kezdetek óta használom. Saját weboldalaim működtetésénél fogva mindig a hiteles információk átadására törekedtem. Az elmúlt húsz év alatt az internet egy turkálóvá nőtte ki magát, ahonnan igyekszem megtalálni és megmutatni a valódi értékeket.

View all posts by Káró Adrienn →