Octavianus pápa, aki egy pásztoróra miatt lelte halálát

Pap

Octavianus születési körülményei már előrevetítették a karmáját, az írások nem tudnak egyértelmű magyarázatot adni, hogy az édesanyja az apja felesége vagy a szeretője volt.

Octavianus korában a papok nem a manapság jellemző visszafogottságukról, papi szentségükről voltak híresek.
Korának egyházi elöljárói erőteljes romlottságban éltek, domináns volt számukra a pénz, rendszeresen rendeztek orgiákat, s mindenféle dologban benne voltak, amit a Biblia tilt.

Octavianus sem volt kivétel. Nem is titkolta a világi örömök iránti rajongását, rengeteg időt töltött vadászattal, szerencsejátékkal és ivással.

Pápasága alatt XII. Jánosként gyakorolta hatalmát, mely nem a kegyességéről volt elhíresülve. Regnálásának 8. évében elüldözték, de szerette volna hatalmát visszaszerezni. Erre azonban nem került sor, mert egy félresikerült légyott alkalmával a felszarvazott férj rajtakapta őket, és megölte. A szelídebb verzió szerint stroke-ot kapott.

Hogyan váltsuk valóra vágyainkat?

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →