Tudtad-e, hogy egy bankrabló is lehet galamblelkű?

Bilincs

Természetesen nem ez a bűnözők legáltalánosabb tulajdonsága, de akad olyan üdítő kivétel, mint Willie Sutton, akinek kalandos életét könyvben is megörökítették.

Az 1900-as évek elején született férfi tudatosan felépítette karrierjét, a bankrablást. Olyan magas szinten űzte ezt a tevékenységet, hogy Amerika legsikeresebb és egyben a rendőrség által leginkább keresett bankrablója lett. Mindezt úgy, hogy soha nem volt megtöltve a fegyvere akció közben, mert nem akarta, hogy valaki megsérüljön. A kisbabák sírása vagy egy nő sikoltozása képes volt eltántorítani őt rablási szándékától. Honfitársai neki drukkoltak a bankokkal szemben, amik nem voltak népszerűek az 1930-as évek Amerikájában. Persze elfogták, bebörtönözték, ám ő háromszor megszökött, végül 68 évesen végleg kiszabadult, hogy jó tíz évvel később legendaként haljon meg.

Írni bárki tud

About Ihirek

Az ihirek.hu egy főként helyi eseményekre, és helyi vonatkozású hírekre és publicisztikákra specializálódott online felület, melyet többségükben önkéntes helyi tudósítók, újságírók és lelkes helyi lakosok szerkesztenek.

View all posts by Ihirek →