Mentálisan zavar a nemek közötti egyenlőtlenség?

Pár

Ha nem dolgozol az egészségügyben, akkor nagy valószínűséggel halvány lila gőzöd sincs arról, hogy mi az az ICD.
Vagy esetleg valami rémlik?
Az ICD a betegségek nemzetközi osztályozási rendszere, melyet 1990-es létrehozása óta idén vizsgáltak először felül. Az ICD-11 jellemzően tükrözi, hogy hogyan vélekednek a világ orvosai az egyes betegségekről.
A korábbi ICD nem minősítette a homoszexualitáshoz hasonlóan a transzneműséget sem mentális zavarnak néhány egészségügyi szakember érvelésének köszönhetően. Azonban a felülvizsgálat során rávilágítottak arra, hogy a homoszexuálisokhoz hasonlóan a transzneműek is azok közé tartoznak, akik az egészségügyben is kiszolgáltatottak a másságuk miatt. Az ICD-11 új utat nyitott és külön fejezetet szentelt a szexuális egészségnek és a nemek közötti egyenlőtlenségnek. Mi jöhet még ezek után?

 

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>