5 hidegben (is) játszódó film, amit hőség közepén a legjobb nézni

Jéghegy, Antarktisz

A filmek nemcsak abban segítenek, hogy szórakozzunk, tanuljunk, inspirálódjunk és a művészi önkifejezés mélységein elmélkedjünk hanem abban is, hogy a képi világukkal és a hangulatukkal olyan érzeteket keltsenek bennünk, amiknek semmi közük esetleg ahhoz a valósághoz, amiben éppen élni kényszerülünk a napjainkat.

Hőséggel áldott/sújtott (ki minek érzi) időszakokban vannak, akik vizes filmélményekre vágynak, de vannak olyanok is, akik kifejezetten a hűs, konkrétan jeges képsorokat választják a hűtött dinnye/limonádé, a fagyi és a ventilátor hatásának megtámogatására.

Összeszedtünk néhány filmet, amik a nyári, rekkenő hőségben kifejezetten hűsítő hatást keltenek a nézőben, érdemes kipróbálni!

Trónok Harca – a teljes sorozat

Bár a George R. R. Martin könyveiből készült HBO klasszikus sok – olykor kifejezetten mediterrán – vidéken játszódik, de a mágikus védelemmel ellátott Fal és az azon túli – Falon túli – világ, továbbá az Északon és a Vas-szigeteken játszódó epizódok kifejezetten hűsítő hatást keltenek, és bizony jó sokat kapunk ezekből. A nyitóképek is borzongatóak, és nemcsak a hideg és a jég monumentalitása miatt. A sorozat jelenleg is nézhető az HBO Go-n. Ja, és bocs: „Közeleg a tél.”

https://www.imdb.com/video/vi82878489

 

Holnapután – film

A globális klímaváltozás nemcsak ma divatos téma, már évtizedek óta foglalkoztatja az alkotókat. Roland Emmerich filmjében a globális klímaváltozást már akkor is felmelegedésnek hitték az emberek, miközben a Golf-áramlat leállásának veszélyes fenyegetett, ami azzal jár, hogy az egész északi féltekét jégkorszak borítja maga alá. Tudósok, tinédzserek, katasztrófák és persze kutya is szerepel a filmben – ami egyébként régi nagy kedvencem, pont a hangulata miatt.

www.imdb.com/title/tt0319262/

Hóember – film

Mindenkinek van valamilyen mélyben meghúzódó sötét titka, vagy valamilyen gyerekkori traumája, ami miatt könnyedén elcseszetté válhat az élete, és vagy alkoholistává, vagy sorozatgyilkossá válhat tőle. A Hóember egy igényesen elkészített, A-listás színészekkel feltuningolt, nyomasztó thriller, amiben annyi hó van, hogy meg is unjuk! A hatás garantált, bár ez a film nem az, amit naponta vágynánk újranézni…

https://www.imdb.com/title/tt1758810/

Birodalom visszavág – Star Wars 5. rész

Az új remény időszaka után éppen új hőseink próbálják stabilizálni a Birodalom elleni szövetségüket, és erre a távoli Huth bolygón lévő bázison készülődnek. Már a nyitóképek is hűs légáramlatokat gerjesztenek a kedves néző bőrfelszíne körül, hogy aztán a kalandokba százezredszer is szinte gyermeki rajongással belecseppenve meg is feledkezzünk arról, hogy amúgy ömlik rólunk a víz.

A hűs képekből elmenekülnek szeretett hőseink, de végig velünk marad majd az űr végtelen hidegsége, tehát ha nem is látunk havat a továbbiakban, reszkethetünk majd éjfekete, csillagoks ég látványától, de főként a Birodalom gonoszságától, muhahahahaaaaa!

https://www.imdb.com/title/tt0080684/

És hogy mese is legyen, elvégre sosem késő gyerekként örömködni:

Jégvarázs I. és II. rész

Két testvér, mindenen átívelő testvéri szeretet, egy jeges képesség és egyéb varázslatok, fülbemászó dalokkal körítve. Ja, és ne feledjük a cuki hóembert, Olafot sem! Andersen meséje méltó képsorokat és feldolgozást kapott, és persze már kinn van a második rész is, tehát rögtön lehet duplázni is a jeges élményből – nemcsak gyerekeknek!

https://www.imdb.com/title/tt2294629/

Nos, mit néztek meg? (Szerintem érdemes sorban haladni :))

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Vidi Rita

Az ihirek.hu megálmodója, elindítója vagyok, néhány oldalt én magam is adminisztrálok. Legfőbb küldetésemnek azt tekintem, hogy új kultúrát teremtsünk az információs dzsungelben, és segítsünk minél többeknek visszatalálni arra az ösvényre, ami vezet is valahová. Ezért csinálom az ihirek.hu-t, hogy ezt a visszatalálás élményt minél többen megtapasztalják.

View all posts by Vidi Rita →