L. Ritók Nóra – Az is baj, hogy nem nagyon lehet már hinni semmiben

Iskolai oktatás 2020?

L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány szakmai vezetője, és az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, akit a mélyszegénység és a gyermekszegénység elleni küzdelem arcaként ismerünk, a kormány, iskolákat érintő járványügyi intézkedésekről adott hangot véleményének, a saját Facebook oldalán.

Mint írja: “Nagy indulatokat váltott ki sok emberből, nézem, hallgatom, mindenki kritizálja, nem jól van így, semmiképp sem.” De felteszi a kérdést is: vajon hogyan lehetne mégiscsak jól csinálni?

Végigveszi a variációkat: home office-os szülők tanítsák megint a gyerekeiket? Esetleg osszák szét a diákokat délelőttre-délutánra? De ehhez nincs elég munkaerő. Esetleg induljanak csak el az első évfolyamok (általános iskola első osztály, 9. osztályok)?

Írásában visszatekint arra, hogy a nyár egyáltalán nem volt elég arra, hogy az iskolarendszer felkészüljön a karantén-oktatásra, mert “tele vagyunk bizonytalansággal, és jó megoldást ebben nagyon nehéz adni. Íróasztal mellől biztosan nem fog menni….a gyakorlatban dolgozók tapasztalataira nagy szükség lenne.” – mondja.

Aztán mondanivalója egy, nemcsak oktatással kapcsolatos következtetésre fut ki: “No, meg szerintem az is baj, hogy nem nagyon lehet már hinni semmiben. És ez nemcsak a járvánnyal kapcsolatban van így, mondjuk a fertőzöttek számát illetően, hanem szinte mindenben. Azt hiszem, itt most ez a legnagyobb kockázat.”

A teljes posztot itt találod:

 

Borítókép forrása: pixabay.com

Ha teheted, támogass bennünket!


Köztudomású, hogy a magyar független és ellenzéki sajtó erőtlen és kiszolgáltatott, ezért szinte minden orgánum támogatást kér, mert támogatásra szorul. Mi aztán pláne - ez nem panasz, csak tény :). Ha teheted, és támogatsz bennünket, azt hálásan köszönjük! Ide kattintva indíthatod el a Paypal Donate segítségével a támogatásodat - már 1000 forint is sokat segít!>>

About Vidi Rita

Az ihirek.hu megálmodója, elindítója vagyok, néhány oldalt én magam is adminisztrálok. Legfőbb küldetésemnek azt tekintem, hogy új kultúrát teremtsünk az információs dzsungelben, és segítsünk minél többeknek visszatalálni arra az ösvényre, ami vezet is valahová. Ezért csinálom az ihirek.hu-t, hogy ezt a visszatalálás élményt minél többen megtapasztalják.

View all posts by Vidi Rita →