Rovatok

Avagy mit hol találsz az ihirek.hu oldalon?

Az ihirek.hu főoldalán mindent összegyűjtünk, ami érdekes és hasznos lehet számodra. Hogy a tartalmak könnyebben átláthatóak legyenek, rovatokba szervezzük őket, az alábbiak szerint.

Hírek

Ide jön minden olyan hírértékű anyag, amiről fontos tudni, érdemes tudni és esetleg döntéseket segít meghozni. Például, ha útlezárás, vagy járatkimaradás, vagy egy új színházi bemutató kerül valamelyik aloldalunkon a látótérbe, akkor ide is kihozzuk neked, hogy biztosan találkozz vele.

Jövőkép

Sok mindent tartunk nagyon fontosnak, de a jövőt kifejezetten. Ebbe a rovatba kerülnek azok a hírek és információk, amik szoros összefüggésben vannak a jövőnkkel és annak minőségével. Kutatások, fejlesztések, együttműködések, ötletek, találmányok, problémák kibeszéléséről szóló konferenciák, megoldáskeresések kihívásokra… mind-mind idevalók.

Gazdaság

A világ pénz- és jövedelemtermelő gépezete szerintünk nem a pénzügyi szféra, hanem a gazdaság. Kiemelten fontosnak tartjuk a gazdálkodással, termeléssel, vállalkozással, agráriummal, felelősségvállalással és akár az önfenntartással kapcsolatos témákat is, amiket mi a gazdaság égisze alatt szeretünk tárgyalni.

Egészségügy

Itt vegyesen találsz jó és kevésbé jó híreket, figyelmeztetéseket, új kutatások eredményeit, bíztató fejleményeket, de mindben közös az, hogy kapcsolódik az emberi egészség témaköréhez, és az itt talált információk segíthetnek egészségesebben élni. Az „Egészségügy” elnevezés ne tévesszen meg! Azért adtuk ezt a nevet a rovatnak, mert szerintünk fontos, hogy mindenkinek legyen egy kis „egészségügy” kategória a fejében, és kiemelten foglalkozzon ezzel a témával, szélesebb látókörrel, mint egyébként az szokásos.

Élet

Imádjuk az állatokat és a növényeket is. Barátainknak és hű társainknak tartjuk őket, és szeretünk róluk ekként publikálni. Tigriskölykök, Afrikából végre elinduló fekete gólyák, virágzó növények, szép képek, lenyűgöző történetek – ezeket találod itt, hogy legyen a mindennapokban végre egy kis szívmelengető információ is. Tapasztalatunk szerint ti is imádjátok ezeket. 🙂

Interjú

Eleinte nem gondoltuk volna, de elképesztő igényetek van az interjúkra. Mindig ezek a leglátogatottabb tartalmaink, ezekért rajongtok a leginkább. Mindegy, hogy gyógypedikűrössel, vagy autodidakta művésszel készül az interjú, lelkesen olvassátok, és meg is osztjátok ismerőseitekkel. Külön hálásak vagyunk a figyelmetekért, amit ezért a témáért tanúsítotok. Interjúalanyaink nem hírességek, nem nagyemberek, hanem pontosan olyan állampolgárok, mint te, vagy én. Hétköznapi hősök, vagy épp szorgos méhecskék, amilyenek mi mindannyian vagyunk. Interjúinkban igyekszünk a láthatatlanokat láthatóvá tenni.

Életmód

A társadalmaknak nincs jövőjük akkor, ha a tagjai nem adják át tapasztalataikat egymásnak. Ebben a rovatban hasznos, otthon is használható trükköket adunk közre, hogy könnyebb, boldogabb életed legyen. Bár ezek a cikkek általában nőknek szólnak, férfiak számára is hasznosak lesznek :).

Kultúra

A kultúra az adott társadalom kódja, a beszélt nyelven túl egy magasabb szintű megnyilvánulása a közösségi életnek/érzésnek/céloknak. Kultúra nélkül sincs társadalom, viszont ha van kultúra, akkor mindig lehet bízni a jövőben. Egyik fő küldetésünk, hogy helyben és tágabb környezetünkben is erősítsük a kulturális kód életben maradását és persze terjedését is.

Társadalom

Már annyit emlegettem a társadalmat, hogy biztosan nyilvánvaló számodra: nekünk ezzel kapcsolatban küldetéstudatunk van. Így már talán nem meglepő, hogy van még egy külön „Társadalom” rovatunk is, ahova olyan tartalmak kerülnek, amik sok helyre beillenének, de érdemesnek tartjuk külön kiemelni őket. A közösségi összefogásról, az egyéni küldetésekről, a jó ötletekről és az ezzel kapcsolatos hírekről találsz itt cikkeket, írásokat.

Időjárás

Mindennapjaink egyik legfontosabb döntése a „mit egyek”-en túl a „mit vegyek fel?” kérdéskör körül bukkan fel. Az időjárás előre meghatározza ez utóbbira a helyes választ, és mi igyekszünk a helyes válaszok variációit előre feltárni előtted.

Gasztronómia

Az étel=élet. Enni-inni naponta többször is muszáj, mert a többi fontos küldetésünk csak akkor következhet, ha a testünket és a lelkünket is megfelelően tápláljuk. Ez előbbivel foglalkozunk kiemelten ebben a rovatban.

Programok

Hova menjünk? Mit nézzünk meg? Mit tervezzünk jövő hét végére? Milyen érdekes programokkal várnak bennünket a szervezők? Mindent összegyűjtünk ide, amiről csak infónk van!

Hasznos

Minden infó, amivel több leszel, és az életed rutinjába is érdemes beépíteni ezeket.

Wáó

Ide gyűjtünk mindent, ami ámulatba ejtő, elkápráztató, gyermeki rajongást kiváltó hír, tartalom, információ. A világ csodálatos! Tartsunk mindig szem előtt ezeket a csodákat!

Tudomány

Brit tudósok kikutatták, hogy a tudományos áttörések, felfedezések, kutatási eredmények, esetleges eddigi ellentmondásokra való rávilágítások és az új magyarázatok az emberek 80%-át érdekli. Ez persze csak egy vicces „Brit tudósok” felütés, de ha sokáig akarunk élni, akkor nem elég a tudósokra hagyni az információk ismeretét, nekünk is jól jöhet a tájékozottsági szintünk emelése. Használd az eszed, azért van!

Ismétlés a tudás anyja

Itt újra a híreket találod, a lap alján. Ha valami elkerülte fentebb a figyelmedet, talán itt alul majd megszólít :).

Jó olvasást és kellemes informálódást kívánunk!

Apropó… Amit nálunk nem találsz, vagy ha mégis, akkor csak objektíven, a tényekre szorítkozva, szabatosan és nem túldimenzionálva a jelentőségét: politika és közéleti botrányok és belharcok.

Amit garantáltan SOHA nem találsz itt: bulvár, celebek, kivillanó hátsófertályok és hasonló értelem-vákuumot képző, agyrohasztó tartalmak.

A kultúra erről is szól szerintünk: újra kell teremteni a közízlés kultúráját azzal, hogy nem emeljük be a mindennapokba azt, amitől kizárólag rosszabbul, tehetetlenebbül érezzük magunkat.

Vidi Rita